ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ

Обавјештавају се студенти, корисници услуга ЈУ Студентски центар Пале, да се ова установа отвара за пријем студената у суботу, 06.06.2020. године, од 07 часова. Овај термин усклађен је са одлуком Сената Универзитета у Источном Сарајеву о почетку испитних рокова на овом Универзитету од 08.06.2020. године.

Приликом пријема у Студентски центар, студенти су обавезни приложити негативан резултат теста на SARS-CoV2 и налаз надлежног породичног др медицине са попуњеним епидемиолошким анкетним упитником. Овом приликом, обавјештавамо студенте да ће се тестирања на SARS-CoV2 обављати у службама Домова здравља, у општинама пребивалишта и по датумима наведеним у табели у прилогу. (НАПОМЕНА: Термине тестирања одредио је ЈЗУ Институт за јавно здравство РС, у складу са својим техничким могућностима.) Студенти који долазе из других држава, такође су обавезни приложити негативан резултат теста на SARS-CoV2 приликом пријема у Студентски центар.

Према закључцима Министарства здравља и социјалне заштите РС, Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС и Института за јавно здравство Републике Српске препоручено је кориштење домова за студенте који су из удаљених дијелова Републике Српске и немају друго рјешење за боравак и становање, а у циљу смањења концентрације и оджавања социјалне дистанце студената који су корисници домова.

Распоред тестирања студената :

https://www.sendspace.com/file/970wlw