Студенти прославили Дан планете

Студентски центар „Пале“ одржао је јуче књижевно вече у дому „Каловита брда“. Богат културно-умјетнички програм омогућио је студентима да сазнају у каквој ситуацији се налази планета и указао да високо развијена еколошка свијест је циљ коме треба да тежимо.        

Директор Центра Дамјан Шкипина рекао је да је овакав вид дружења најбољи начин да студенти искористе слободно вријеме.

„Вечерашња приредба у којој су учествовали студенти из домова „Коран“ и „Каловита брда“ је прави пут којим студенти наших домова треба да крену“, изјавио је Шкипина. Директор се осврнуо на радну акцију која је одржана 19.04.2016. на којој су студенти и радници уређивали зелене површине око студентског дома „Коран“.

Он је нагласио да је недостатак материјалних средстава главни изазов са којим се сусреће ова установа.

„Главни изазов са којим се сусреће Студентски центар „Пале“ јесте недостатак материјалних средстава и позивам све одговорне институције да се укључе и подрже рад студената овог Центра“, изјавио је Шкипина.

Поручено је да ће Студентски центар и у наредном периоду организовати сличне манифестације уз сарадњу са локалним организацијама.

„Овакав и други видови дружења биће организовани и у наредном периоду. Савјет младих „Пале“ и Мото-клуб „Лонг Рајдерс“ потврдили су да ће заједно са студентима и радницима учествовати у будућим акцијама које ће организовати Студентски центар „Пале““, поручио је Дамјан Шкипина.